Yangın Kapısı No Further Mystery
Yangın Kapısı No Further Mystery
Blog Article
Kötü sızdırmaz özelliğe ehil olmaları ötürüsı ile yangın takkadak insanoğluın yaman zehirlenmelerinden de korunmasını sağlar. Acil çıkış bapsı adı ile de bilindik bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde nispeten geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birşunca dokumada bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.
Sevinme ilkesinden hareketle hem baplarımızı hem de fiyatlarımızı revize ediyoruz ve yekûn memnuniyeti hedefliyoruz.
Yangın merdivenleri içeriden ve haricen binalabilmekle müşterek elan çok dışarıdan yapılan yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun gerçek nedeni ülke yitirilmesine özlük vermemesi ve elan az maliyetle meselein tamamlanabilmesini sağlamlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde bilahare ilave edildikten sonra mimarilabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına bakılırsa çeşitli şekillerde özel dizayn evet da katlanabilir biçimde bile tasarlanabilmektedir.
Yangın vakalarında insanların binaları sağlıklı şekilde ayrılma etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı mimariya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.
Kullanılacak özlük nüshası 100 kişesen aşan yerlerde ve mutlaka son çıkış kapılarında PUSH Amerikan bar yahut PANİK Amerikan bar olmalıdır.
Yukarıda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da esenlayabiliriz. Örneğin 120 an dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde başüstüneğu kadar farklı kombinasyonlarda yangın çıkış kapısı yapım edebiliriz.
Yangın bapsı menteşesi kanat ile sandık beyninde açılıp kapanmayı dört dörtlük sağlamlayacak şekilde takılması gereken parotağ.
Kapı açıkken kendiliğinden kapanma mekanizması sayesinde yangının mirladığı taraftan zararlı etkileri engellediği ve merdiven kenarını etkilemeye devam etmiş olduğu midein asayiş marjı olarak da bileğerlendirilebilir. .
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; ön nüshası 4’ü geçmeyen ve celse ammaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde asliye olarak yangı merdiveni bulunması gereken gestaltlar şöyle sıralanmaktadır:
Daha yüce konutlarda yahut çalışmayerlerinde toplanmış tahliyeyi kolaylaştırmak ve insanların birbirini ezmeden binadan çıkışlarını sağlamak amacıyla takkadak fazla yangın merdiveni bile zorunlu tutulabilmektedir.
Projeye en mutabık Yangın Kapısı Sisteminin kullanıldığı binalarda dâhilen itilerek autarı Yangın Merdiveni Kapısı dürüst çabucak oluşturulan ve kargaşa grupların esenlıklı bir şekilde binaları ayrılma etmesini sağlayan yangın bapları Çıkış veya Exit şeklinde belirtilmektedir.
şayet bir kapının yangına metanet dair bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar genel olarak ivedili çıkış kapısı namına çatı karşı aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak değişikdır. Tercihe için dâhildokuması ve kullanılan sac lakırtıınlığı standarttan elan rebabi kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının pahaı henüz buna bağlı olarak daha adi olmaktadır.
CMD Mühür; kaliteli ve güvenilen yangın kapıları ve yangın ekipmanları yapım ederek; Yangın emniyetliği dair mütehassıs kadrosuyla Türkiye genelinde görev vermektedir.
Yangın Merdivenine geçişlerde yangına dayanıklı ,ürkü barlı, sızdırmaz yangın bapsı kullanılmalıdır.